"Alltid sett upp till eldsjälar som driver föreningar"

Skvallerspalten landar igen, med Österstad, folkrace, nya Maifbilden, Staaf och heta listan.

15 april 2019 10:30

Pontus Ivarsson om nya coachrollen

Det ryktades om nedläggning och problem, men eldsjälarna tog tag i det och helt plötsligt har Österstad ett jättespännande lag till femman. Pontus Ivarsson har lämnat över lagkaptensbindeln till Jacob Bladh och ska i stället träna ett föryngrat lag på Östvalla. Österstad hoppas till och med bli bästa Motalalag i serien.

Så här säger tränare Ivarsson om sina förebilder i fotboll: ”Jag har många förebilder, men har alltid sett upp till eldsjälar som driver föreningar med hjärtat för klubben, vi har flera i ÖIF, ingen nämnd ingen glömd. Men dom jag kanske mest ser upp till är deras fruar och min egen sambo (Lotta, Marris och Madelén). De som så många gånger fått tacka nej till roligheter, planerat semestrar efter ÖIF:s spelschema eller behövt byta arbetstider. Allt detta för att sambon älskar sin idrottsförening.”

Ivarsson säger om tänkbar startelva: ”Jag vill/kan inte släppa en tänkt startelva när konkurrensen är som den är utan att någon blir stött. Jag känner att jag just nu har 17 startspelare i truppen och jag misstänker att avstängningar och skador så småningom kommer hjälpa mig med svårheten att ta ut en startelva.”

Vinnaren tillbaka till festivalen

Han blev lite ”historisk” 2009 i Folkracefestivalen, MK Kindas Mats Andersson. Då vann han alltihop samtidigt som pappa Anders vann veteranklassen. En osannolik dubbel. Mats Andersson kommer tillbaka till stora festivalen vecka 29, men han kör inte den nya ”Lilla festivalen” på Duntis i början av juni. ”Nej, jag ska köra Sydsvenska rallyt då. Men det är bara på lördagen, så jag kanske hinner till Motala på söndagen så jag kan köpa mig en bil”, ler Andersson.

Tomma Maiftavlan har fått ny bild

Det trista med den tomma ramen i Maifs omklädningsrumskorridor på Idrottsparken har fått en lösning. Johannes Ehn, den flyktade forwarden, är borta nu efter att tavlan gick i golvet och bilden gick sönder. Ny bild blir i stället en spelbild med två i det nuvarande laget, Renato Rako och Ahmed Qasem. ”Alla minns mig ändå”, ler den ratade modellen Ehn i en kommentar.

Staafs idrottsintresse är brett

Piraternas lagledare Fredrik Staaf är inte bara ett fan av speedway och motorsport. En intervju med honom kan föregås med snack om allt möjligt, om det så är Henrik Törnqvists hockeymatcher, IFK Motalas bandyskrällar eller något annat. Staaf är bred som idrottsmänniska. ”Jag följer det mesta, så mycket jag kan”, säger han.

Heta listan

1. Stina Blackstenius

Vadstenatjejen är hemma igen och tippas till och med vinna allsvenska skytteligan. Ett spännande år som spjutspets i LFC och i landslaget i VM.

2. Ludvig Carlsén

Vadstenakillen är en talangfull coach och tränare, bra med unga spelare. Nu får han chansen att träna RP:s A-lag på damsidan.

3. Vårpremiärer

Första cykeltävlingen, första rallytävlingen och all lokal fotboll rullar i gång nu till påsk. Många härliga vårtecken i Östergötland.

Snett

1. Motala AIF Fotboll Herr

En poäng på två inledande matcher är under budget. En trög start för ett Maif som har ett spännande lag på papperet. Nu cupmatch mot Azech borta i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius