Älgfritt i stenterräng

Passande nog så höll sig älgarna borta. Stenarna däremot vållade problem för många av löparna i OK Motalas hösttävling.

16 oktober 2014 15:59

Så här i hösttider så lider orienteringssäsongen mot sitt slut. OK Motalas traditionella tävling Älgfritt innebär för många slutpunkten på året. Vilket brukar locka en hel del löpare, så även i år.

– Vi hade 389 föranmälda sen är det ett 60-tal som anmält sig på plats. Så runt 450 startande har vi, säger OK Motalas Ulf Eklund.

I år var tävlingen förlagd i terrängen uppe i Nydalen precis vid Vätterns strand. Och i den terrängen var det åtskilliga av löparna som hade det kämpigt.

– Det är så mycket sten på marken så man måste hela tiden ha koll på var man sätter ner fötterna. Samtidigt så måste du ha kontakt med kartan och det är inte det lättaste, säger Tjällmo/Godegårds Marie Svensk som klarade av svårigheterna bättre än de flesta. Svensk sprang in som tvåa i D21 och trots den krävande terrängen så var hon nöjd med sitt lopp.

– Jag gjorde några missar upp på berget. Där tappade jag kanske två-tre minuter. Men överlag så har det gått bra. Jättekul att man kan förlänga säsongen och idag så var det ju perfekt väder att springa i.

Tyngre gick det för Motala AIF:s Oscar Höglund i H21. Han räknades som en av förhandsfavoriter inför start. Men terrängen passade honom inte alls.

– Det var roligt med en ny karta att springa efter. Men jag är inte jättebra på att trycka på när det är så här stenigt. Men det kändes tungt i kroppen överhuvudtaget, så det var inte min dag, säger Höglund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!