Albin Rohléns härliga present

Han fyllde 21 år och fansen sjöng födelsedagssång samtidigt som IFK Motala tog sig vidare i SM-slutspelet.

16 februari 2019 19:32

– Helt fantastiskt. Det är bästa presenten att få göra det här med grabbarna, sade Albin Rohlén efter att själv ha sjungit segersång med laget i omklädningsrummet efter 6–3 (2–2) i Hydro arena.

Vetlanda hade 2–1 och 3–2 och var litegrann på väg i kapp i den andra åttondelsfinalen, men IFK Motala höll emot. Flera gånger gjorde Motala mål i precis rätt lägen.

Vetlanda hade också en burdus taktik, med pååkningar och efterslängar mot bland andra Viktor Spångberg och Albin Rohlén.

– Men det gjorde oss bara starkare när de körde på oss, menar Rohlén.

IFK Motala hade målet att hänga kvar utan kval. Nu är laget två steg bättre än det, laget får spela kvartsfinal.

– Vi är nöjda, men vi är inte klara. Det blir kul med fler matcher, än är inte säsongen slut, konstaterar Albin Rohlén.

Villa-Lidköping, den stora guldfavoriten inför slutspelet, blir såklart storfavorit mot Motala. Men det är utomhus första kvartsfinalen mot Motala. På grund av Melodifestivalen.

– Vi har vår spelplan och det finns möjligheter. Det är världens bästa lag, Villa, men att få göra det man älskar i en kvartsfinal, det är en härlig känsla, säger Albin Rohlén.

– Villa är ett bra lag, men vi kommer med självförtroende och jag hoppas på fem jämna matcher, säger mittfältaren Fredrik Lönn.

Pär Beckne, klubbchefen, påpekar att IFK Motala använt 30 olika spelare i vinter, det är flest av alla lag. Beckne hade en jobbig match sidan i Vetlanda, men det släppte när Johan Thorsson sköt 3–3 på straff.

– Det är svårt finna ord för den här prestationen, det känns otroligt för oss som varit med sedan 2009 när vi åkte ur då. En otrolig prestation, menar Pär Beckne.

Kvartsfinalschemat, första tre matcherna: 20/2 Villa–Motala, 22/2 Motala–Villa, 26/2 Villa–Motala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius