ÅFF värvar dubbelt från superettan

Här är Åtvidabergs FF:s senaste nyförvärv. Zev Taublieb och Max Olsson, med meriter från superettan, ansluter till Kopparvallen.

12 december 2018 12:18

– Två spelartyper som vi behövt, säger Rickard Johansson, tränaren.

Lokala profilerna Jesper Beurling (från AFK Linköping) och Adam Egnell (Motala AIF) var klara sedan tidigare – och nu har också ÅFF skrivit kontrakt med amerikanske mittfältaren Zev Taublieb, 25, och forwarden Max Olsson, 19.

Den förstnämnde, som kan användas både i en offensiv och defensiv roll på mitten, gjorde under senaste säsongen tolv matcher för Varberg i superettan, medan Olsson närmast hämtas från Lund där han under hösten gjorde två mål på åtta matcher. Dessförinnan blev det elva framträdanden med Värnamo i superettan. Han är fostrad i Malmö FF och har gjort åtta U17-landskamper.

– Jag såg honom när vi mötte Lund och tyckte att han såg spännande ut. Han springer på allt och känslan är att han är en eller två säsonger från ett genombrott där det också lossnar med målskyttet. Jag hoppas att han kan få det hos oss, säger Johansson om Olsson.

Om Zev Taublieb – tanken är att han ska ersätta Christoffer Karlsson som central mittfältare – säger han:

– Av de spelare vi haft på provspel i år och i fjol är han den som imponerat mest. Riktig pådrivare, bra med bollen, blick för spelet och förhoppningen är att han ska kunna ligga bakom en del mål.

Med fyra nya spelare klara och, som vi avslöjat tidigare, ytterligare två från Brasilien på väg in senare i vinter är ÅFF-truppen i stort sett klar. Nu är fokus på att hitta en målvakt för att komplettera veteranen Henrik Gustavsson. Sleipners Jonathan Erlandsson är ett namn som nämnts i sammanhanget, men det är inga uppgifter som Rickard Johansson vill bekräfta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten