Aaltonen stannar i IFK

En viktig pusselbit är lagd i IFK Motala. Målvakten Jussi Aaltonen blir kvar ytterligare minst en säsong till.

11 mars 2019 15:27

– Det var egentligen inget att fundera på. Jag trivs väldigt bra både i föreningen och med livet utanför bandyn och har ingen anledning att söka mig någon annanstans. Jag hade ingen konkreta anbud heller att ta ställning till utan bestämde mig tidigt för att stanna här.

Jussi har gjort en imponerande resa i IFK Motala. Han kom hit relativt oprövad för fem år sen och gjorde först tre säsonger i allsvenskan. Sen missade han en stor del av sin första säsong i elitserien efter att ha fått hjärtproblem och tvingats till en operation.

Den här säsongen har han dock stått samtliga matcher i serie och slutspel, spelat VM för Finland och vunnit betygsligan i MVT.

– Det har gått bra, säger han blygsamt.

Han ser redan fram emot nästa säsong och hoppas truppen ska bli så intakt som möjligt.

– Alla i laget gjorde en riktigt bra säsong och vi kunde störa de bästa lagen redan nu. När de yngre spelarna får ett år till på sig borde vi kunna ta ett steg till. Sen vore det bra att få in någon eller några nya, för att röra runt lite och skapa ny energi. Det är alltid nyttigt.

Pär Beckne, klubbchefen, är givetvis nöjd med att Aaltonen valt att fortsätta kontraktstiden ut på det 1+1 år som han hade.

– Min förhoppning är att vi kan förlänga hans kontrakt med ytterligare några år framöver, det är en diskussion vi vill ta senare. Han är väldigt viktig för oss och har gjort en alldeles strålande säsong.

Beckne fortsätter:

– Hans besked ger också en bra signal utåt, att en så pass bra spelare och landslagsman väljer att stanna i IFK. Kanske kan det ge ringar på vattnet.

Nu fortsätter diskussioner med de spelare som har utgående kontrakt eller plusår.

– Vi har goda förhoppningar om att behålla alla, säger Pär Beckne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén