Febrigt skytte gav finalplats i world masters

Influensasjuk och med hög feber trodde Fredrik Larsson att hans chanser i world masters i skeet var borta. Ändå lyckades Vadstenaskytten ta sig till final.

Fredrik Larsson lyckades pricka in motsatsen till toppform lagom till world masters i skeet i Tyskland. För lagom till höstens stora mål så åkte han på en rejäl influensa. 
Det gjorde att han efter den första dagen trodde att hans chanser till en hygglig placering var borta.
– Jag var sjuk så det bara sjöng om det. Jag sköt men jag var chanslös. Har man så hög feber som jag hade så klarar man inte att hålla fokus, sa Larsson då. 
Men efter en natts sömn och ett antal panodil i kroppen så klev Larsson in och sköt fullt, 25 träff av 25 möjliga, i den första serien den avslutande dagen. 
– Då hade jag lite mer energi så den serien räddade upp det. Och det var bra att man sköt bra då. För då började ju folk titta på listorna och bli nervösa. Det är ju mycket psykologi i det här också, säger han. 
Så trots att han efter den första serien inte hade mycket energi kvar så lyckades han få ihop tillräckligt med poäng för att vara en av sex skyttar som tog sig till final.

– På något vis så gick det. Jag har stoppat i mig allt som finns för att få lite energi och sen chansade jag lite och det gick hem. Men i finalen så var jag chanslös så jag blev sexa. Hade man varit någorlunda i form så hade man nog kunnat bli tvåa eller trea, säger Larsson. 

Besviken?
– Under omständigheterna så är jag jättenöjd. Man var i final i masters i alla fall. Givetvis hade jag skom mål att hamna på pallen. Men det var när man var frisk det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa