Jubilerande företag behöver anställa

Säg Byggstatik och många ser frågande ut. Det tidigare företagsnamnet Cad & Konstruktion är nog mer bekant. Man har nyss fyllt 18 år.

När Mattias Carlsson startade Cad & Konstruktion 2001 låg omsättningen på en miljon kronor, att jämföra med dagens 19 miljoner. 
Då skötte han allt själv. Idag har företaget som numera heter Östgöta Byggstatik 17 anställda.
–  Att det gått så bra är det jag är mest stolt över, näst efter mina barn, säger han.

Företaget är lite av en doldis i Motala, kanske särskilt efter att ha bytt namn i januari. Namnbytet tydliggör att man ingår i Byggstatik-koncernen. Ett annat skäl är att företaget utvecklats och idag erbjuder fler tjänster än tidigare.


En nyhet till vid årsskiftet var att Lars Ström ersatte Mattias Carlsson som vd.
–  Det var dags för en ny kraft där. Lasse har på kort tid visat att han är rätt man för jobbet. Och nu får jag tid att göra det jag tycker är roligast, konstruera och projektera, säger Carlsson.

Lars Ström förklarar företagets inriktning: 
­­– Vi projekterar ritningar, energiberäkningar, byggledning och mycket annat åt beställare. Vi håller i allt tills det är klart att lämna över nyckeln.

 Byggstatik har uppdrag över hela landet. I länet kan projekt som ombyggnaden av Tuddarps återvinningscentral och bostadsbyggen i Vadstena och Mjölby nämnas. Andelen projektering för nybyggnation av bostäder i Motala är lite mindre. 

– Det finns tyvärr alldeles för få lediga tomter här, säger Ström.

Han är i likhet med Carlsson Motalabo från början. Den senare utbildade sig till byggnadsingenjör i Borås men kom tillbaka. Ström har både varit anställd i och drivit byggföretag. De senaste tolv åren har han haft ledande befattningar inom bygg i Stockholm och Norrköping.

Förutom i Motala har Byggstatik sedan 1 augusti även kontor i Norrköping, just nu med två anställda. 
Framtidsplanerna är offensiva. 
–  Strategin är att vi ska bli 20 i Motala och fem, sex initialt i Norrköping. Och så siktar vi på att så småningom öppna kontor i Linköping, berättar Ström och Carlsson och fortsätter:

– Vi söker personer med rätt kompetens. Både kunskapsmässigt och socialt. De kommer att ingå i ett lag som ska dra åt samma håll, man kan inte köra efter en egen agenda.

Att det var 18 år sedan Cad & Konstruktion startades firades i all enkelhet i juni. Att koncernen fyller 30 ska uppmärksammas lite ordentligare.

– Vi vet inte riktigt i vilken form. Men det vore roligt att bli mer kända i stan, även om vi aldrig marknadsfört oss för att få in jobb. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa