Hängmattan hägrar för Blackstenius

Vadstenatjejen och Linköpings FC–anfallaren Stina Blackstenius har spelat en stor roll i Sveriges VM-framgångar. Bland annat var det hon som satte det avgörande målet mot Kanada i åttondelsfinalen. Men mycket matcher på kort tid gör att det nu är hängmattan som hägrar.

– Klart att det känns i kroppen och det ska verkligen bli skönt med semester nu, säger Blackstenius och fortsätter.

– Jag ska inte röra mig så mycket de kommande dagarna utan nu ska jag bara vara med vänner och familjen därhemma, som menar att det nog ändå inte är någon fara med att ha sin fysiska status återställd när det är dags för Linköpings FC och allsvenskan igen.

Blackstenius förlösande mål mot Kanada fick stort jubel när det visades på storskärmarna och hon själv blev överraskad över hur många som slöt upp för att fira landslaget på Götaplatsen under måndagskvällen.

– Jag var inte alls förberedd på att det skulle vara såhär magiskt. Helt perfekt har det varit. En positiv överraskning på alla sätt och vi har väl det bästa kvar nu?, säger Blackstenius.

På plats i Frankrike har hon också haft stöttning hemifrån Vadstena.

– Pappa och mamma har varit nere och sedan min gamla tränare från Vadstena. Även lite annat folk från Vadstena som varit viktiga för mig så det har varit härligt att de stöttat mig på plats. Ska bli så skönt att vara med dem igen nu ett par dagar, avslutar Blackstenius innan hon ger sig av för fortsatt firande med Blågult inne i centrala Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa