"Nu vi ska vinna mot Tyskland"

Kosovare Asllani tog ett snack med Stina Blackstenius på spelarhotellet utanför Paris. "Idag gör du mål", sa Asllani till LFC-kompisen och fick ett skratt till svar.

Sagt.

Och gjort.

Sverige vann VM-rysaren mot Kanada med 1–0 – och det var spelarna från Linköping som fixade enda målet.

– Otroligt skönt för oss och för Stina att få göra mål igen. Jag sa faktiskt till henne i morse att "idag gör du mål". Ibland handlar det bara om att inge självförtroende och visa att man tror på varandra. Väldigt kul att det blev sanning, sa Kosovare Asllani.

Vad svarade hon?

– Hon skrattade lite.

Liksom hela svenska laget hade Asllani en tuff första halvlek, men hittade betydligt mer rätt i den andra och var delaktig i mycket framåt. Dessutom avblåst för hands på den straff som Hedvig Lindahl blixträddade vid ena stolpen.

– Bollen tog upp mot armbågen, men jag visste inte om jag var innanför straffområdet eller inte. Samtidigt var det någon som drog i mig lite innan, så det var lite oklart där. Men som tur var gjorde Hedvig en väldigt bra räddning, sa hon.

29-åringen fick en smäll mot hälsenan i gruppmatchen mot USA, var rejält bandagerad och hade ont efteråt nu också. Men det ska inte vara någon fara för spel mot Tyskland i kvartsfinalen på lördag.

– Äh, det blev några tuffa dueller, men det var det värt. Det är sådana här matcher man spelar för.

Ingen oro att inte kunna spela?

– Ingen alls. Jag ska bryta ett ben om jag inte ska spela.

Hon behövde inte säga hur mycket hon längtade efter det som väntar.

– VM-kvartsfinal. Mot Tyskland. Kan inte bli bättre. Det är det man jobbat för ända sedan man började spela. Det blir en av de största matcherna i våra karriärer, sa Kosovare Asllani.

Hon fortsatte:

– Ska vi vinna mot Tyskland så är det nu, i det här mästerskapet. Jag har sett deras matcher och tror definitivt att vi kan testa deras backlinje varenda gång. De har ju lyckats ta sig dit de är, så något bra har de gjort, men vi känner att vi har ett väldigt bra läge att slå dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa