Trygghetspartiet upphör i Motala

Trygghetspartiet i Motala ska enligt uppgifter läggas ned.

– Ja, förmodligen blir det så. Det har med valresultatet att göra, kommenterar ordföranden Joakim Pripp och säger sig sedan inte ha tid att svara på fler frågor.

Vi ringer upp efter att ha nåtts av uppgifter från annat håll inom Trygghetspartiet i Östergötland, om att Motalaavdelningen ska upphöra.

Trygghetspartiet uppstod lokalt efter bråk inom Sverigedemokraterna i samband med partiets årsmöte i januari förra året. Ett tiotal medlemmar, däribland toppnamnen Joakim Pripp och Fredrik Lantz, hade slutligen petats från listan till kommunfullmäktigevalet och lämnade under spektakulära former SD. Avhopparna demonstrerade sitt missnöje med interndemokratin genom att klippa sönder sina medlemskort. Effekten blev också ett antal politiska vildar i kommunfullmäktige och i några av Motala kommuns nämnder.

Inför valet i september kom Pripp och Lantz istället att kandidera för Trygghetspartiet, som även på andra orter i landet förstärkts med politiker som lämnat Sverigedemokraterna och som, likt SD, också lyft fram bland annat invandrings- och äldrefrågor.

I fullmäktigevalet fick sedan Trygghetspartiet drygt 300 röster, men hade behövt det dubbla för att nå den nya tvåprocentspärren för att vinna mandat. Listettan Joakim Pripp deklarerade dagen efter att han skulle sluta med politiken efter 2018.

Men enligt partiets Facebook-sida beslutade ändå medlemmarna något senare att Motalaavdelningen, med Pripp som ordförande, skulle vara fortsatt aktiv och arbeta för att locka fler medlemmar.

Vice ordföranden Fredrik Lantz vill inte ens svara på hur avdelningens mötesfrekvens varit sedan dess, utan hänvisar alla frågor till Joakim Pripp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa