Det lockade Sjöholm att fortsätta

Mattias Sjöholm ville ha en extra kraft i tränarstaben. Den rollen tackade Magnus Brodén ja till. Tillsammans med Björn Beckne och Stefan Lönn bildar de kvartetten som ska leda IFK Motala kommande säsong.

15 april 2019 20:31

LÄS MER: De ska leda IFK Motala nästa vinter

Det var idel kända ansikten som klev fram när ledarstaben inför kommande säsong presenterades för IFK Motalas spelartrupp. Att Mattias Sjöholm skulle fortsätta som tränare lär inte ha varit någon överraskning för någon av dem. Och han erkände att han inte hade behövt fundera så mycket för att ta det beslutet..

– Egentligen var det inget svårt beslut. Men man ska ju få ihop det med det övriga livet också. Men nu när Magnus, Björn och Stefan är med så känns det som vi får ihop det. Så det ska bli intressant, säger Sjöholm.

Men en annan betydande roll för hans beslut att fortsätta som tränare spelar det faktum att i stort sett hela IFK:s trupp från den gångna säsongen är intakt.

– Klart att det spelade roll. Det är ju viktigt att få kontinuitet i ett lag.

Var det utmaningen att se hur långt ni kan nå som lockade?

– Lite så är det ju. Det finns ju mycket potential. Det här laget har ju inte kommit till slutstationen än på långa vägar. Så det ska bli spännande att se om vi kan ta det ytterligare något steg.

För att kunna ta det steget så framförde Sjöholm efter säsongen ett önskemål om att tränarstaben skulle utökas med ytterligare någon kraft. Svaret på den önskningen blev Magnus Brodén.

Brodén, som tog upp IFK i elitserien 2012 och vunnit SM-guld med Hammarby, fanns med runt lagt redan i fjol. Men kliver nu in mer på allvar.

– Jag tycker ju att det är roligt att hjälpa föreningen med det man kan. Så när frågan kom så tackade jag ja. Sen är det ju som det är med mitt jobb. Jag kan inte vara här hela tiden, säger Brodén.

Hans roll i IFK, förutom att avlasta Sjöholm, blir att hålla i individuella extraträningar för spelarna.

– Det är ju något som har varit efterfrågat av spelarna och då blir det min grej. Så jag har redan delat ut lappar till killarna om vad det är som de vill utveckla.

Själva coachningen under macherna kommer Brodén dock inte medverka i. Det på grund av hans arbete på räddningstjänsten hindrar honom från att vara närvarande på alla matcher.

Den rollen tar Sjöholm ihop med ett annat välbekant namn. Björn Beckne som den här säsongen är med redan från början.

– Jag var ju med i slutet av förra säsongen och det är ju härliga killar så det är svårt att kliva av. Så det ska bli kul att fortsätta vara med på tåget, säger Beckne.

Precis som i tidigare kommer också Stefan Lönn ingå i ledarstaben som målvaktstränare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson