Motalaföretagare anmäler blufföretag

Flera företagare har lurats av företaget som kallar sig Bolagsupplysningen. Nu har en Motalaföretagare anmält företaget till ARN.

Företaget skickar ut en blankett som är inte helt olik en deklarationsblankett och har rubriken ”Dags att komplettera”.

Den bifogade blanketten har ett myndighetsliknande utseende och företagaren uppmanas att komplettera uppgifter på blanketten.

Läser man det finstilta på närmare en och en halv A4-sida framkommer det att man genom att skriva under tecknar ett tvåårigt avtal som kommer att kosta 4 795 kronor om året. Tjänsten förlängs automatiskt efter två år.

En kvinnlig företagare i Motala har lurats att skicka in blanketten och krävs nu på 4795 kronor. Hon anmäler nu Bolagsupplysningen till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). I fler e-postmeddelanden har hon skrivit till bolaget för att ångra köpet, något som Bolagsupplysningen inte går med på.

Hon vill att tjänsten ska avbrytas och att fakturan dras tillbaka. I sin anmälan till ARN motiverar hon sina krav och skriver: "Det är uppenbart att bolaget bygger sina intäkter på att lura människor och de följer inte heller reklamationsrätten."

Bolagsupplysningen har polisanmälts flertalet gånger. Under sommaren 2016 gjorde företaget många utskick i Motala och Vadstena och Motalapolisen fick in ett antal anmälningar. Företaget Bolagsupplysningen finns med på Svensk Handels varningslista. Svensk Handel bedriver arbete med att varna för och belysa fakturabedrägerier.

Tidningen har sökt Bolagsupplysningen, men telefonnumret går bara till olika röstmeddelanden. Ingen fysik person går att få tag på. Företaget finns i Estland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Katarina Hydén

Ämnen du kan följa