Sjuka jagas med blåslampa

Skyldig tills motsatsen är bevisad. Så är det att vara sjukskriven i Sverige i dag. Det spelar ingen roll till vem eller vart du vänder dig. Du blir ifrågasatt oavsett hur sjuk du är fysiskt eller psykiskt. När nya regeringen tillträdde tog de bort Alliansens idiotiska "Nu bestämmer vi att du inte får vara sjuk längre" i början av 2016, den så kallade bortre tidsgränsen och alla jublade och utgick ifrån att nu skulle vi återfå ett sjukförsäkringssystem som folk kunde känna sig trygga i. Men så blev inte fallet. Då började Försäkringskassan med egna regler kring att "du ska inte tro att du kommer undan, bara för att nya regeringen tycker så".

Det visar sig nu att väldigt många människor inte får någon ersättning från Försäkringskassan eftersom att kassan påstår att de här personerna ska kunna arbeta trots att deras läkare intygat att de inte kan det. Om man har blivit skadad psykiskt eller fysiskt i sitt arbete, av vården eller på sin fritid så får du som egen individ utan makt eller ork kämpa mot alla dessa jättar. För du är skyldig redan från start med att ljuga, vara lat och för att vilja leva på alla dessa höga bidrag som snälla Sverige delar ut till höger och vänster. Jo, säkert? Att vara sjukskriven innebär bara en massa skyldigheter. Du lever med att ständigt vara beredd på att ställa upp på olika möten, telefon samtal och hålla reda på alla skyldigheter som ingår när du inte arbetar längre. Dessutom har du ju ett antal vårdbesök att infinna dig på.

Jag och många är mycket trötta på att bli behandlade som friska i samhällets ögon. Vi vill inte gå hemma. Vi har inga pengar att göra något för. Vi är dom nya människorna i Sverige som lever i fattigdom enligt EUs regler för ett värdigt liv.

Till er som inte förstår och tycker att det inte är mer en rätt att vi ska straffas och att vi faktiskt också har skyldigheter. Ni behöver inte oroa er. Vi har häcken full och jag lovar att det var betydligt enklare och jag hade mindre skyldigheter i livet som frisk och arbetsför.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa