Fåglarna hittades döda på ön och via förvaltaren har de skickats på analys till SVA, Sveriges Veterinärmedicinska anstalt.
– På den ena var ju organ och annat uppätet av andra djur eller fåglar men de har ändå konstaterat att den hade fågelinfluensan. De kan ju ha legat ett tag. Men det har konstaterats att de båda hade fågelinfluensan och det är kanske troligt att de har dött av den, säger Pernilla Stridh, länsveterinär.
Den senaste tiden har flera fall av fågelinfluensa konstaterats i hela landet. En fågelbesättning i Trosa och en djurpark i Ängelholm har drabbats. Det har även skickats in vilt från olika platser där man konstaterat fågelinfluensa.
– För oss människor är det inte farligt, men fåglar dör ju, säger Pernilla Stridh.
Att sjukdomen sprids är inte oväntat.
– Det har varit en stor fjäderfäbesättning i Skåne som drabbats och ändå upp till Stockholm har det varit olika fall så det är inte oväntat. Både vilda fåglar och besättningar drabbas. Smittan kan spridas genom luften eller avföring. Det kan vara vilda fåglar som gödslar då de flyger över en tam fågelbesättning som sedan pickar det i sig, säger Pernilla Stridh.
– Just på hösten ökar risken då sjöfågel samlas för att flytta. De samlas där det finns öppet vatten vilket ökar risken för smittspridning, säger Pernilla Stridh.
Viruset har cirkulerat i Europa under hösten men det har aldrig smittat människor. Det är andra typer av fågelinfluensa som har smittat människor. Däremot är det hög dödlighet hos fåglar.
– Om andra fåglar äter smittade fåglar så är det en möjlig smittväg men andra djur som äter smittade fåglar ska inte påverkas.