Dag Källman, som både är politiker (V) och personal på kommunala boendet Hagabo, har tidigare talat om den okunskap som finns i samhället kring ensamkommande flyktingar. Tillsammans med andra engagerade, såväl gode män som representanter från kyrkan, har man haft flera möten där man belyst och diskuterat situationen. Inte minst rädslan som finns hos ungdomarna att tvingas flytta till ett vuxenboende när de fyller 18 år.

Ett annat akut problem gäller dem som inte längre kan bo kvar på Vadstena folkhögskola efter den 20 december då skolan själva behöver platserna till vårterminen.

I samband med manifestationen talade bland annat en ung kvinna om hur hon upplever vardagen, att gå och vänta på ett beslut från Migrationsverket. Dag Källman berättar att orden väckte känslor hos åhörarna.

Artikelbild

| Rådhustorget. Över hundra personer slöt upp vid lördagens manifestation i Vadstena.

– Det blev ett starkt inlägg, säger han.

Nära 150 personer anslöt sig till Rådhustorget.

– Långt över förväntan. Det blev en tyst och uppmärksam stämning och väldigt många berörda ungdomar kom, säger Källman.

Måndag kväll hålls ett offentligt möte i Medborgarsalen i Rödtornet klockan 18.30. Målet är att de lokala partierna då ska presentera hur de ser på migrationspolitiken i stort. Även allmänheten kommer att ges chansen att ställa frågor.