Oppositionen hade bättre koll än majoriteten

Oppositionens politiker gjorde bättre ifrån sig än majoriteten i testet om dagordningen. Konsensus Bengt-O Pettersson menar att det är en självklarhet att ledamöterna ska ha koll på ärendena.

26 juni 2018 13:00

– När man går på ett möte ska man vara förberedd och veta vår inställning.

Det säger Konsensus Bengt-O Pettersson. De har varje månad två möten inför fullmäktige för att ledamöterna ska ha koll på ärendena som kommer upp på dagordningen och han menar att deras politiker är engagerade i frågorna. Att ändå var femte oppositionspolitiker hade noll till två rätt förklarar han med att det kan vara representanter för övriga oppositionspartier eller ersättare.

Majoritens Arne Sjöberg (M) beklagar resultatet och menar att det borde varit bättre. Också de går igenom ärendena innan, men fokus ligger mer på insatsen innan fullmäktige nämligen kommunstyrelsen.

– Det är ju där som partierna i allmänhet tar ställning och eftersom det i nio fall av tio är kommunstyrelsens förslag som går igenom i fullmäktige så kanske ledamöterna i fullmäktige tar en genväg och så har man inte lika stor koll där, säger han.

Att oppositionen var bättre förvånar honom inte.

– Oppositionen kanske måste jobba lite mer med frågorna för att hitta något att opponera mot. Då blir man mer på tårna, säger Arne Sjöberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa