Kryddig afton i sommaridyllen

Under sommaren arrangerar Örtagårdens vänner ”Tisdagkväll i Örtagården”, med olika teman vid varje tillfälle. Denna vecka har en nyfiken skara samlats för att lyssna på Marie Westberg.

19 juni 2019 14:00

– Jag tänkte berätta om bakgrunden och historien runt Örtagården och platsen. Och så ska vi titta på ett par örter som jag tycker är trevliga och intressanta, säger Marie Westberg som sitter med i Örtagårdens vänners styrelse.

Syftet med Tisdagskvällarna är att försöka få ett ökat intresse för kryddörterna som finns i Örtagården med hjälp av föreläsningar och gemenskap. Alla, gammal som ung, är välkomna.

– Vi vill att folk ska vara intresserade och tycka att det är kul att komma hit och vara med, säger Marie Westberg.

Väninnorna Britt Louise Hackelsjö och Ann-Charlotte Agerhem besöker evenemanget för första gången.

– Vi har en bokcirkel, då hittade vi inte någon tid för det innan sommaren, då bestämde vi att vi skulle göra något annat kul och då blev det den här visningen ikväll, säger Britt Louise.

– Det är väldigt härligt att ha en sån här örtagård som man kan gå och njuta av, säger Ann-Charlotte.

– Man lär sig en del nytt tycker jag, man tänker, ”jaha, kan man använda den växten till det”, lite så, säger Britt Louise.

Upplägget i Örtagården är nytt för i år, ifjol hade man istället arbetskvällar där man kunde hjälpts åt att rensa och samtala.

– Det var väldigt glest, och väldigt få som tyckte det var kul (skratt). Då tänkte Eva som är ordförande i föreningen att man kan ha föreläsningar istället, säger Marie Westberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Victor Berlin