– Den korta kommentaren är att vi avvisar det och vi anser att det saknas grund för det, annars kan jag inte kommentera ett dugg förutom det eftersom det är en pågående process, säger han.

Kan du förklara vad du menar med att det saknas grund?

– Nej, det kan jag inte förklara, det kan jag inte ge mig in i. Vårt svar i det här skedet är att det saknas grund för det och att vi avvisar kravet.

Artikelbild

| Peter Karlsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Han meddelar att han inte vill eller kan ge utförligare svar än så.

– Juridiken tar vid här så jag kan inte säga mer, det blir bara fel då, säger han.

Beslut har ju tidigare tagits om att detaljplanera området. Kan du säga något om vad det beror på att arbete inte kom igång?

– Nej, jag säger inget om det. Jag vill inte ge mig in i det. Det blir ett tråkigt svar, men jag kan inte säga något mer. Så inga mera kommentarer om det, säger han.

Är det kommunens jurister som har hand om det här nu?

– Vi har juridiken inkopplad på det här. Det här är det svaret vi lämnat inför den här stämningen som vi visste skulle komma, säger han.

Vadstena kommun fick tio dagar innan det att stämningsansökan lämnades in ett brev från advokatfirman som anlitats av Sören Niklassons bolag.

– Det stod att om inte kommunen betalar över 40 miljoner inom tio dagar så kommer stämningen och då svarade vi att vi avvisar det kravet och att vi tycker att det saknar grund och sedan kom ju stämningen. Nu får juridiken ta vid, säger Peter Karlsson.