Folkomröstningen om Asylen utreds

Kommunfullmäktige beslutade i kväll att låta utreda en folkomröstning om Asylenbygget. Förslaget kommer från en medborgare.

19 februari 2014 09:32

Om tio procent av kommuninvånarna begär en folkomröstning måste kommunfullmäktige ta ställning till om en sådan ska genomföras. Men Christer Angantyr tycker inte att politikerna behöver vänta till dess att tillräckligt många namnunderskrifter kommit in. Därför har han lämnat in ett medborgarförslag där makthavarna uppmanas att själva ta beslut om en folkomröstning.

– Det finns så många som tycker olika i den här frågan och det finns starka argument både för och emot. 1 000 personer har ju skrivit på en namninsamling så det finns ju en stor grupp som inte vill att man ska bygga. Den här frågan fanns inte med i partiernas valprogram när vi skulle rösta förra gången och man har inte gjort någon opinionsundersökning när arbetet drog i gång. Därför tror jag att det finns folk som känner sig överkörda, sa Christer Angantyr när MVT intervjuade honom i december när förslaget kom.

I kväll togs frågan för första gången upp i fullmäktige. Någon diskussion förekom inte, inte heller fanns Christer Angantyr på plats för att föra fram sitt förslag. En enig politisk församling beslutade dock att skicka frågan till kommunstyrelsen för att utredas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!