De vill göra parken modern igen

Vadstena Folkets park har under många årtionden vart varit en naturlig mötesplats. Men under senare år har det varit svårare att fånga folks intresse. Det är något som parkens förening vill ändra på.

13 april 2019 21:00

Under lördagen samlades ett litet gäng vid Vadstena Folkets park för att vårstäda och planera sommarens aktiviteter.

– Det är främst vi som är aktiva i föreningen som är här. Varje år samlas vi och vårstädar och planerar sommarens aktiviteter, säger Ida Olai, som är engagerad i föreningen. Hon fortsätter:

– Varje år läggs en folkpark ner i Sverige. Det som funkade förr lockar inte idag, vi måste tänka nytt och bredda oss. Vi vill göra Folkets park modernt igen och engagera fler.

Och föreningen har stora ambitioner.

– Vi vill verka för att återskapa mötesplatsen Folket park och ge människor möjlighet att utveckla sina intressen. Här finns en scen som alltför ofta står tom. Ungdomar som är intresserade av teater eller har ett band skulle kunna använda den, det är bara att höra av sig till oss, fortsätter Ida.

Just bredden tycker hon är viktig.

– Hit är alltifrån ungdomar till pensionärer välkomna. Vi och välkomnar mötet mellan bilbingo, varmkorv, konst & kultur och ungdomar. Fysiska mötesplatser behövs och jag tror det ligger i tiden.

Nada Tendzeric är engagerad i föreningen sedan två år tillbaka. För henne har Folkets park fyllt en viktig roll.

– För mig som kommer från ett annat land var Folkets park det första mötet med svenska traditioner. Det är viktigt att det finns platser dit alla är välkomna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Mayer

Ämnen du kan följa