Banken firar med fest för alla

180, så många år fyller Vadstena Sparbank. På lördag firas det med en festdag för alla.

22 augusti 2019 16:30

Festen innehåller enligt bankens vd Mikael Engdahl inslag med många olika Vadstenaföreningar som på olika sätt har banken som sponsor.

Han förklarar att banken inte arrangerar dagen för någon direkt egen vinning.

– Sedan kanske det indirekt blir positivt för banken, men i förhållande till pengar så är det ingen affärsgrej. Vi visar att vi vill göra saker för Vadstena.

Man lägger cirka 500 000 kronor på dagen och mest kostar tält och scener.

Anna Elmqvist som är rådgivare på Vadstena Sparbank och har hand om själva eventet säger att programmet har något för alla åldrar.

Under dagens lopp kan man ta del av inslag av föreningar som exempelvis VGIF, Vadstena Guideförening och som vi tidigare har berättat Vadstena Nya Teater.

Till fester hör ju tårta och banken kommer enligt Mikael Engdahl att bjuda på just det. Han berättar att förutom allt som sker på och kring Storgatan så blir det i Hamnparken exempelvis jollesegling. Vid butiken Slottskistan blir det bland annat en dansuppvisning.

Senare på kvällen står banken enligt Mikael Engdahl bakom ett särskilt arrangemang i ett tält för 250 personer i Hamnparken. Där blir det bland annat underhållning med Magnus Bäcklund och bandet Tideline.

Till tältet, där man även serverar mat och dryck, krävs biljetter och vid tiden för vårt samtal fanns det enligt Anna Elmqvist cirka 40 biljetter kvar.

Mikael Engdahl hoppas nu på vädret:

– Får vi fint väder så är förhoppningen att det ska bli en folkfest.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Wickström

Ämnen du kan följa