Vadstenaprofil tar över Rådhuskonditoriet

Rådhuskonditoriet i Vadstena har fått nya ägare. "Det är jätteroligt, det blir nog bra det här", säger Helena Present.

Nytt. Caféet har fått nya tapeter, nya möbler och delvis nya golv.

Nytt. Caféet har fått nya tapeter, nya möbler och delvis nya golv.

Foto: Emmilie Engström

Vadstena2016-05-11 20:30

Kanske är du en av dem som besökt Rådhuskonditoriet de senaste dagarna och reagerat på att caféet har fått nytt utseende? Det beror på att konditoriet numera har nya ägare. Sedan en vecka tillbaka drivs det av Helena och Martin Present, som också äger den intilliggande restaurangen Köket.

– Vi har länge varit intresserade av att ta över caféet. Det känns ganska naturligt eftersom det här ligger vägg i vägg med vår restaurang, säger Helena Present och menar att de nu kommer att kunna samköra verksamheterna på ett annat sätt.

– Nu kan vi till exempel ha samma uteservering. Förut hade caféet en separat.

Helena ser även andra potential med att driva båda verksamheterna. Idag får restaurangen många beställningar till begravningsmottagningar. Med konditoriet hoppas hon kunna erbjuda mindre sällskap att hyra ena delen av caféet och på så sätt få maten serverad där istället för att få den utkörd.

Överlåtandet av konditoriet skedde i samma period som restaurangens sommarperiod drog igång, men trots det har de nya ägarna hunnit att genomföra vissa förändringar.

– Vi har köpt in ny inredning, målat om och tapetserat. Delar av lokalen har även fått nya golv. Vi räknar även med att byta golv på fler ställen så småningom.

De har även tillsatt fyra heltidstjänster. En av de nyanställda är Madelene Parner.

– Jag bakar, fixar mackor, gör smörgåstårtor och, ja, lite av varje.

Tillsammans med Helena har hon jobbat fram några nya bakverk, bland annat några som är anpassade till LCHF.

– Vi kände ett behov från restauranggäster. Många vill ha LCHF-mat, så därför tyckte vi att det var viktigt att kunna erbjuda det även på caféet, säger Helena.

– Jag skulle även vilja testa smoothies som kunden kan ta med. Det är många som är stressade och vill ha nåt snabbt, säger Madelene.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!