Samirs bilfirma började brinna: "Allt är förstört"

Samir Ghazoulin öppnade nyligen bilfirma i Vadstena. Nu är lokalen svart av sot och fordon för en halv miljon har rökskadats.

Samir Ghazoulin fick sin bilfirma i Vadstena förstörd i fredagens brand. "Allt är förstört där inne", säger han.

Samir Ghazoulin fick sin bilfirma i Vadstena förstörd i fredagens brand. "Allt är förstört där inne", säger han.

Foto: Maria Biamont

Vadstena2022-03-25 11:10

För ett år sedan slog Ghazoulin Bilar upp portarna på Hovsvägen i Vadstena. På fredagen skulle firman, som köper och säljer kvalitetsbilar, ha öppet som vanligt. Så blev det inte. 

Tidigt på morgonen fick ägaren Samir Ghazoulin samtal om att det brann i företagets lokaler och han begav sig dit direkt.

– Allt är förstört där inne, säger Samir Ghazoulin, när vi möter honom på gårdsplanen utanför den gula garagelängan.

Kontor, väntrum och en visningslokal med flera bilar rökfylldes vid branden och samtliga utrymmen har fått omfattande skador. Golv, tak och väggar är svarta av sot.

– Jag har två bilar där inne som är värda över en halv miljon kronor. Det var tre bilar från början men jag körde ut en i går, som tur var, säger Samir Ghazoulin och pekar mot ett svart fordon lite längre bort.

Polisen misstänker i nuläget inget brott bakom branden utan tror att den orsakats av ett tekniskt fel. Räddningstjänsten larmades till adressen med anledning av att det kom rök från byggnaden. Väl inne lyckades man lokalisera en brand i en mellanvägg.

Vid 08.30-tiden var branden släckt och brandmännen kunde avveckla insatsen på plats. 

För bilhandlare Samir Ghazoulin återstår dock mycket arbete och många beslut som ska fattas. Hur han går vidare med sin verksamhet är oklart i dagsläget.

– Jag har bara haft företaget i ett år ungefär. Jag vet inte, jag kan inte svara på det just nu, säger Samir Ghazoulin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!