För drygt ett år sedan lämnade de boende på Kvarnbacken in ett medborgarförslag om att kommunen ska vidta åtgärder som minskar bullernivån.
I fritids- och tekniska nämndens remissvar menar man att sådana inte behövs.
Nämndens avgående ordförande, Per-Erik Carlsson (M) förklarar ställningstagandet.
– Trafikverket har sagt att bullret är under nivån och det är det vi har gått på, säger Carlsson.
Den kommunala ekonomin spelar också in.
– Vi anser att vi inte har pengar i nämnden för att göra det här, det går på ett par miljoner. De boende får vända sig till Trafikverket och se om de kan få dem att göra något.
I den tjänsteskrivelse som nämnden ställer sig bakom påtalas det även att en bullervall skulle påverka skötseln, bland annat vid snöröjning. Där sägs också att de boende förordar en bullerdämpning längs vägen framför en i anslutning till fastigheterna.
Om de boende inte kan få en bullervall vid vägen, kan kommunen i stället bekosta ett billigare bullerskydd vid bostäderna?
– Det kan jag inte svara på nu. I så fall får de komma in med en ny skriftlig ansökan, säger Carlsson och förklarar att det var en enig nämnd som tog beslutet.
Den 15 september träffade personal från kommunen representanter för husägarna för att höra deras synpunkter.
– De som var här skulle höra av sig om vad de kommit fram till, säger Dennis Andersson som bor närmast den nya förbifarten.
Han hävdar att man inte fått någon information förrän nu, genom MVT.
–En bullerplank är väl bättre än inget. Men det effektivaste är om dämpningen finns nära bullerkällan, menar Dennis Andersson.
Nämndordföranden Per-Erik Carlssons förslag om att de ska vända sig till Trafikverket får inget större gehör hos honom och Per Fredricsson som bor strax intill.
En överraskning för dem var att bosatta på Bjälbovägen kontaktat tekniska kontoret med önskemål om åtgärder mot bullerproblemen.
– De som bor där är välkomna att höra av sig till oss. Kanske kunde man skriva ett nytt medborgarförslag tillsammans, säger Per Fredricsson.