Carina Blomberg gick i pension för tio år sedan från sitt arbete på Vadstena vårdcentral där hon jobbat som distriktssköterska i 30 år.
– Då var jag trött på jobbet, medger hon.
Men för fyra år sedan fick hon frågan om hon ville hoppa in några veckor i samband med vaccineringarna av höstinfluensan och då svarade hon ja.
Förra hösten kom så nästa fråga, om hon kunde tänka sig att hjälpa till med vaccinationerna mot covid-19.
– Jag var förberedd och tyckte att det var tillräckligt roligt så jag sa ja. Det är också ett sätt att hjälpa till att bli av med pandemin. Det här är ett viktigt uppdrag och det mest tacksamma uppdrag jag haft i hela mitt liv, säger Carina.
Kan du förklara varför?
– Alla reaktioner. En del blir så glada så de gråter och säger att "det här har jag väntat på".
Carina tycker att det finns fler fördelar med att jobba igen.
– Jag vet att jag bestämmer själv och jag har ingen uppsägningstid.
Om åldern säger hon:
– Det är klart att det känns att man inte är 23 längre, å andra sidan är jag mer trygg i min person och arbetssituation.
I nuläget jobbar hon mellan 2-5 dagar i veckan, i före detta Culinarmatsalen som ställts iordning som vaccinationsmottagning.
Även Leif Carlsson och hans fru Agneta har uppdrag där, även om hustrun för tillfället är ledig.
– Det är bra för vårdcentralerna och vården att vi fortfarande jobbar. Lokalen här är billig och lönen inte så katig. Regionen tjänar på att ha oss och vi behöver ingen inskolning, säger Leif.
Han berättar att han efter sin pension från Vadstena vårdcentral fortsatte att jobba extra till han fyllde 70.
– Det är fortfarande ett kall, säger han och skrattar.
Både han och Carina ser fördelar med att kunna erbjuda vaccineringar på den lilla enheten. Inte minst lättheten för ortsbor att ta sig dit och även slippa eventuella köer.
– Folk tycker att det är mycket roligare att komma hit, säger Leif.
I den nya åldersgruppen, 18-24 år, möter de också bekanta ansikten. Vadstenabor som de tidigare träffat på BVC. Men även invånare från andra delar av länet gästar mottagningen.
Det var runt årsskiftet i fjol som Carina och Leif började vaccinera på äldreboenden. De fick då själva sin första dos vaccin.
– Det var ett krav vi ställde, säger Leif och framhåller att de faktiskt tillhörde riskgruppen.
Annars har inte oron över att bli smittad varit stor under arbetets gång.
– Jag vet att vi diskuterade det, att folk gått härifrån och att de då sannolikt redan var smittade eftersom de sedan hamnade på sjukhus, säger Carina.
De vanligaste frågorna som personalen får är vilken sorts vaccin som erbjuds, biverkningar och när de kan få träffa barnbarnen igen.
De möter också spruträdda besökare - och väldigt många tatuerade armar har det stuckits i, framhåller Leif lite överraskat.
Att jobba med vaccin innebär hantering av ett känsligt preparat där en spruta måste användas inom sex timmar. Region Östergötland erbjuder sedan en tid möjligheten att skriva upp sig på en reservlista för att på så vis kunna ta tillvara överblivna doser. Detta tillämpas också i Vadstena. De dagar det blir doser över, mellan 2-5 stycken, ringer personalen upp dem som satt upp sig på en lista och de får då inställa sig inom en halvtimme.
Carina Blomberg tycker att tillvägagångssättet är bra och inte mycket att diskutera.
– Alla sprutor ska gå åt och alla ska vaccineras, säger hon.