Nya covidrestriktionerna: Då kommer besked om Vadstena

Eter de möten som hålls på fredag morgon ska besked komma vilka beslut som gäller för Vadstena kommun.

– Vi har beslutat att vi går upp i stabsläge det gör vi från och med idag, säger Martin Berry, stabschef och biträdande kommundirektör i Vadstena.

– Vi har beslutat att vi går upp i stabsläge det gör vi från och med idag, säger Martin Berry, stabschef och biträdande kommundirektör i Vadstena.

Foto: MVT arkiv

Vadstena2020-10-29 21:00

– Vi har beslutat att vi går upp i stabsläge det gör vi från och med idag (torsdag) säger Martin Berry, stabschef och biträdande kommundirektör i Vadstena.

Han berättar att klockan 08:00 i morgon (fredag) hålls ett möte med länets samtliga kommundirektörer.

– Sedan har vi ett lokalt möte i Vadstena klockan nio då vi kommer att prata om vilka stängningar som kan bli aktuella när det gäller exempelvis fritids-  och kulturanläggningar. Det kan slå lite olika berorende på vad man har i sina kommuner.

Martin Berry berättar att östgötakommunerna var för sig går ut med vad de nya restriktionerna innebär för varje kommun under fredagen.

– Vi kommer att göra likadant. Förhoppningsvis kan vi strax innan lunch skicka ut ett pressmeddelande om vad som gäller för Vadstena. 

Den information som Vadstena kommun tills dess hänvisar till är 1177 eller regionens hemsida.

Beträffande coronaläget i Vadstena säger Martin Berry att det för närvarande inte är någon smittspridning i kommunens verksamheter.  Men per capita är Vadstena en av de fyra kommuner i Östergötland som har högst smittspridning ute i samhället just nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!