Man greps i Vadstena misstänkt för stöld

Natten till måndag greps en misstänkt tjuv på bar gärning vid ett företag i Vadstena. ”Det var lite tur”, säger Marcus Hoppe vid Motalapolisen.

En man i 40-årsåldern greps av polis natten till måndagen, misstänkt för stöld.

En man i 40-årsåldern greps av polis natten till måndagen, misstänkt för stöld.

Foto: TT

Vadstena2022-10-10 21:00

En man i 45-årsåldern greps av polis natten till måndagen. Numera är han anhållen, misstänkt för stöld.  

Det var dock lite tidigare, runt midnatt samma dygn, som polispatrull av en slump upptäckte att något inte stod rätt till vid ett företag i Vadstena.

Någon hade klippt upp en ingång i ett stängsel eller staket, tagit gods från fordon och lagt ut detta på gården. Polisen uppger  hade kontakt med företaget och var kvar ett tag på platsen.

– Sen kommer det in en person på området och plockar med de här grejerna. Han grips då av polisen som är där, säger Marcus Hoppe, förundersökningsledare.

I skrivande stund vet polisen inte säkert, men de tror att det rör sig om samma person som först tagit sig in och sedan kommit tillbaka. 

– Teoretiskt skulle det kunna vara någon annan som har lagt upp grejerna och så har den här personen kommit för att hämta det. Men vi tror att det är han som har varit där och förberett innan och sen inte kunnat ta med sig det direkt, utan kommer tillbaka sen för att hämta det. 

Exakt när företaget fick obehörigt besök första gången vet polisen inte heller i nuläget. Men Marcus Hoppe tror att det ska ha skett någon gång under den gångna helgen. 

Vad händer härnäst?

– Vi jobbar på det idag (måndag, reds. anm.), vi ska förhöra honom ytterligare och göra andra utredningsåtgärder. Sen får vi se. Jag skulle gissa på att han blir släppt sen.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!