Till vardags går hon sista året på Hotell- och restaurangprogrammet på Dackeskolan i Mjölby.
- Jag tänkte färger och smaker. Att det skulle vara fräscht. Jag valde råvaror som påminner om vårblommor som Krokus och Tussilago, säger Lisa Andersson om sitt tävlingsbidrag.
Smörstekt röding, friterade musslor, kålrotspuré, vårprimörer, sparris och ramslökssås.
Tävlingen ägde rum på Älvsjömässan i Stockholm. Av 70 tävlingsbidrag valdes sex finalister ut som fick komma och tävla i Stockholm. De bedömdes utifrån kriterier som kompositionen, presentationen och hur de arbetade. Men det som vägde tyngst var förstås hur maten smakade.
Lisa säger att konkurrensen var hård och medger att hon var nervös. Att filléa rödingen var den största utmaningen. Men hon har hunnit öva mycket på skolan och fått mycket hjälp av kockläraren Katarina Westlund. Klasskamraterna har också varit hjälpsamma. Provsmakat och kommit med feedback.
- Jag är jättestolt över Lisa. Hon är en glad, social och konstnärligt lagd tjej, säger Lisas kocklärare Katarina Westlund.