Lecora tillverkar färdiga rätter, köttprodukter och husmanskost till både storhushåll och detaljhandeln.
En produkt som allmänheten starkt förknippar med företaget är vårrullar.
– Det har varit Lecoras flaggskepp på något sätt, alla vet ju vad det handlar om, och folk på stan tycks ha ett väldigt bra minne, säger Tommy Salomonsson som påminner om att vårrullen försvann ur sortimentet för tio år sedan.
Nu är det dock dags för en comeback.
Under tisdagen fick eleverna vid Petrus Magni skola och Katarinaskolan agera premiärlejon.
När det var dags att sätta tänderna i lunchen fanns vårrullen med som ett alternativ på menyn.
Sofia Knutsson, Anna Malmström och Mathilda Särnehed, alla klass 7 A på Petrus Magni, bestämde sig för att testa.
– Det doftar gott, tyckte Sofia.
Vad rätten innehåller hade tjejerna mindre koll på.
– Det är väl en rulle med saker i, sa Anna och satte sig tillrätta vid bordet, med besticken redo att gå till verket.
Tommy Salomonsson berättade att man tagit fram två olika sorters rullar, en med svenskt nötkött och en vegetarisk.
– Vi kommer att börja sälja produkterna efter årsskiftet och den marknad vi siktar in oss på är storhushåll, exempelvis skolor, restauranger och gatukök. Målsättningen är börja sälja till detaljhandeln i början av 2016.
Kökspersonalen på Petrus Magni skola, Gun Granman och Lotta Alebark, gillade nykomlingen.
– Den ser god ut och vi serverar den tillsammans med ris och sötsur sås.