– Puh, jag har knappt hunnit andas, säger Katarina efter att ha serverat onsdagens lunchgäster.
Hon öppnade 1 april och fick en rivstart tack vare fint väder och påsklediga människor. Och inte minst genom att servera god mat.
– Den är toppen, som på en lyxrestaurang, menar första bästa golfare vi frågar, Ewa Ahlstedt.
Den nya restaurangen heter Gastro 19, nittonde hålet. För vissa är det även hål 0, 10 och 19.
– Många kommer in och tar en fika innan de börjar spela. Sedan tar de en fika igen efter nio hål och lunch efter det artonde. Jag är inte van vid så återkommande gäster, säger 52-åringen och ler.
Ler gör hon mest hela tiden. Och pratar, gärna och mycket om mat.
– Mat ska vara både vacker att se på och god att äta, säger Katarina och beskriver med inlevelse dagens lunch, bakad fläskkarré.
– Den är rimmad, marinerad och ungsbakad på låg temperatur. Med mycket kärlek, säger hon och ler igen.
52-åringen spelar inte golf. Inte än i varje fall.
– Jag har inte tid, men det vore konstigt om jag inte provade så småningom.
Maken Björn däremot spelar.
– Han har lärt mig en del om golfarnas värld. Som att att varm korv är ett viktigt mellanmål.
Därför har hon plockat ihop en korg med diverse läckra tillbehör att ”pimpa” korven med.
Katarina har jobbat i restaurangbranschen sedan hon var 14 år. Som anställd, bland annat hos den kända kocken Karin Fransson, och drivit eget i Göteborg. De senaste 15 åren har hon varit kocklärare på Dackeskolan i Mjölby.
– Fantastiska år, tycker Katarina som stolt berättar att hon varit med och coachat fram sina gymnasieelever till sju SM-guld i kockkunskap.
En av dem är Mia Bremer, nu Katarinas kollega på Gastro 19.
– Vi har så kul ihop och pratar matidéer hela tiden, säger Katarina.
När Katarina fick veta att golfklubben sökte en ny restauratör lämnade hon in en intresseanmälan.
– Jag ville göra något nytt, jag älskar utmaningar, säger hon och ivern i hennes ögon avslöjar att det inte bara är en klyscha.
Förutsättningarna är goda, tycker Katarina.
– Köket är sprillans nytt och matsalen renoverad. Vi tar emot grupper, jag ska hålla matlagningskurser här och så har jag blivit tillfrågad om catering.
Som sagt, många bollar i luften var det.