De har också förhoppningar om att få vara med på ledningens möte i morgon, onsdag.
Sångeleven Emma Fäldt, sopran i årskurs två och studeranderådsrepresentant på skolan, är både arg och ledsen.
– Vi fick nyheten sent i går kväll via er artikel, vi har inte fått någon som helst information innan. Det är tråkigt att vi inte fått vara med på diskussionerna med skolledningen när det handlar om ett så stort beslut, säger Emma Fäldt.
Vadstena folkhögskola har problem med underskott i ekonomin. Rektor Karin Nyström säger i MVT:s artikel på kultursidan på tisdagen att musiklinjen är den mest kostnadskrävande utbildningen, men poängterar samtidigt att inga beslut ännu är fattade.
Under onsdagen ska ett möte hållas då styrelsen ska prata om framtiden.
– Vi elever vill delta i mötet, åtminstone med representanter från rådet, säger Emma Fäldt.
Musiklinjen har totalt 27 elever i ettan och tvåan, sångsolister och pianister.
– Vi är mycket upprörda och gör det lilla vi kan för att visa vårt missnöje utåt på ett moget och värdigt sätt.
Vad gör ni konkret?
– Vi gjorde en tyst protest under lunchen idag (tisdag) och som kommer fortsätta resten av denna veckan. Vi var helt tysta och bar lappar på oss där det stod "Om vi inte vore här". För det skulle vara väldigt ledsam stämning om vi inte var här. Många utifrån som åt lunch i folkhögskolans matsal uttryckte uppmuntran och tacksamhet för allt bra som vi gör. Också kommunen har hört av sig och sagt att de är bedrövade. Idag har inte rektorn varit på plats, men vi vill att också hon ska känna av den tryckta stämningen.
Hur påverkar det här er elever?
– Massor! Skolarbetet blir lidande. Personligen ska jag söka in till musikhögskolan, det är mycket av förberedelser inför svåra prov. Det är sista månaden nu innan proven och samtidigt vill jag engagera mig för musiklinjens framtid. Det är också en känslig tid med konserter.