De vann kampen om utnämningen

En musiker, två fimskapare och ett helt fotbollslag – ingen av de hade dock en chans mot en kafferostande familj i kampen om att bli årets Vadstenaambassadör.

Vinnare. Mina och Malva Isaksson tar emot priset från tidningens Emmilie Engström och Mats Manfredsson.

Vinnare. Mina och Malva Isaksson tar emot priset från tidningens Emmilie Engström och Mats Manfredsson.

Foto: Sofia Axelsson

Vadstena2017-05-13 18:02

Kulturstad, Slottsstad och Birgittasystrarnas hemstad. Men kaffe? Är det något som Vadstena förknippas med? Ja, menar familjen Isaksson som jobbar hårt för att sätta staden på kaffekartan. Och deras slit har betalat sig. Under Vadstenamässan utsåg tidningens läsare dem till årets Vadstenaambassadörer.

– Det känns overkligt. Jag trodde inte att jag skulle bli så här chockad, säger Malva Isaksson som tog emot priset på scen tillsammans med sin syster.

Att de nu får priset menar de och deras mamma Malin är ett erkännade av ett idogt arbete. Och att få titeln Vadstenaambassadörer betyder mycket.

– Vadstena är en fantastisk stad. Det är verkligen en kulturstad och det är häftigt att man kan känna historiens vingslag här, säger Malin Isaksson.

Värdiga tvåor i tävlingen var musikern Jonas Holmberg, filmskaparna Johan och Nils-Petter Löfstedt och VGIF:s damlag.

Förutom att utse årets Vadstenaambassadör bjöd mässan som vanligt på en rad utställare av olika slag. Arrangören Mats Manfredsson var nöjd med årets insats och trodde att den fjärde Vadstenamässan nog skulle kunna slå besöksrekord.

– Det känns väldigt bra. Vi har fullt med utställare och det har kommit mycket folk. Både utställare och besökare som jag träffat tycker att här är en skön stämning. Man kommer varandra närmare än på andra mässor och det gör nog att fler går fram till montrarna och ställer frågor, säger han.

Malin, Mina och Malva Isaksson segerintervjuas av Emmilie Engström.
Malin, Mina och Malva Isaksson segerintervjuas av Emmilie Engström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om