Nu är det dags för politikerdebatt i Vadstena

Tisdagen den 19 november är det dags igen för MVT:s och Företagarnas arrangemang med politikerutfrågning i Vadstena. Ett drygt år efter valet - hur ser det ut nu?

Vadstena kommun 14 november 2019 09:03

MVT:s reporter Lina Handberg leder som tidigare år debatten. Platsen i aulan på Petrus Magni skola där debatten hölls förra året också. Nytt för i år är att politikerutfrågningen är förlagt till kvällstid och börjar klockan 18.30.

– Det är för att vi tänker att det ska vara större möjligheter för allmänheten att kunna komma, säger Lina Handberg.

Samtliga politiska partier som sitter i kommunfullmäktige kommer att vara representerade vid utfrågningen. Eftersom Företagarna är med och arrangerar kommer företagsfrågor och företagsklimat att vara ett aktuellt ämne.

– Det gick ju bra i näringslivsrankingen, men hur tänker politikerna nu för att det ska fortsätta att gå bra för Vadstenas näringsliv, säger Lina Handberg.

Andra frågor till politikerna kommer vara mera övergripande.
– Vi tar upp klassiska frågor som kommunens ekonomi, läget inför en kommande lågkonjunktur och hur det ser ut med besparingar och så, säger hon.

 

Vadstenas ålderssammansättning med en allt större grupp äldre kan komma att lyftas under debatten.

– Hur ser man på demografiutvecklingen? Har man en plan när det gäller äldreboenden eller hur ser det ut?

Allmänheten har möjlighet att bidra med frågor till politikerna. Frågorna ska då vara inskickade i förväg via mejl till politikerdebatt@mvt.se.

Debatten kommer även i år att webbsändas.

– Så har man inte möjlighet att komma går det att titta på mvt.se, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa