Gud och spaghetti erbjuds i Vadstena

Gudstjänst i Rogslösa kyrka följt av pastamåltid och aktivitet i församlingshemmet. Det erbjuds av Vadstena och Dals församling.

Vadstena kommun 3 november 2019 14:00

– Vi vill ha en kväll där man kan mötas via en gudstjänst som är lite enklare och som passar vuxna och barn. Och sedan äter man tillsammans och har en liten aktivitet på kvällen. Vi vill framför allt utveckla vad vi gör för barnfamiljer, men det är ju öppet för alla. Att få mer mötesplatser, det är därför vi har skapat detta,  säger Jacob Ottoson, komminister i Vadstena och Dals församling.

 

Enligt Ottosson finns det liknande arrangemang runt om i landet.

De som vill vara med får betala en avgift för maten.

– Det är gratis för barnen att äta. Sedan tar vi i princip självkostnadspris för vuxna. Det kostar ju ändå en del att få fram maten och det är oftast någon av oss som lagar den, så det är även lite arbetstid där. Så lite betalt behöver vi ta,

Som namnet "Gud och spaghetti" antyder så består maten av pastarätter.

– Det är oftast någonting till, det kan vara köttfärssås eller köttbullar. Pasta funkar för de flesta barn och det är därför som vi har det, säger Jacob Ottoson. 

 

Hittills har det varit två tillfällen.

– Det har varit väldigt lyckat tycker vi, säger Ottoson.

Jämfört med hur de annars firar gudstjänst så är den som inleder varje "Gud och spaghetti"-tillfälle lite annorlunda berättar han. Bland annat är barnen delaktiga i ganska stor utsträckning i denna gudstjänst.

– Den är också kortare och bygger på mycket musik.

Den 21 november är det nästa "Gud och spaghetti", enligt Jacob Ottoson höstens sista. I vår kör de igång igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa