Polisen: "Vi misstÀnker överdos"

Motalabon som hittades avliden i söndags tros ha dött av en överdos. Personen som larmade efter hjÀlp anhölls, men Àr nu slÀppt efter ett Äklagarbeslut.

Polisen utreder fortfarande dödsfallet i en bostad i Motala.

Polisen utreder fortfarande dödsfallet i en bostad i Motala.

Foto: Rita Furbring

Motala2017-02-13 14:30

Det var vid 15-tiden i söndags som en livlös man hittades i sin lÀgenhet i centrala Motala. En bekant till honom hade larmat efter hjÀlp och fanns pÄ platsen nÀr ambulanspersonal och polis anlÀnde.

Eftersom omstÀndigheterna kring dödsfallet Àr oklara inleddes en förundersökning om vÄllande till annans död.

Polisen grep ocksÄ en bekant till den avlidne, en 48-Ärig man frÄn Motala, som sedermera anhölls misstÀnkt för narkotikabrott genom innehav i överlÄtelsesyfte.

Han blev dessutom skÀligen misstÀnkt för vÄllande till annans död.

– Han Ă€r misstĂ€nkt för att ha sĂ„lt narkotika till och orsakat den andres död. Om det sedan finns uppsĂ„t Ă€r en annan frĂ„ga, sĂ€ger Egon Persson.

Den misstÀnkte Àr en 48-Ärig Motalabo och Àr jÀmnÄrig med den avlidne mannen. Han larmade och fanns hemma hos den döde nÀr ambulanspersonal och polis anlÀnde till lÀgenheten i centrala Motala vid 15-tiden i söndags. Under mÄndagen genomfördes husrannsakningar i bÄde den avlidnes och den misstÀnktes respektive bostad. Ett lÀngre polisförhör med 48-Äringen hölls ocksÄ.

– Vi misstĂ€nker att den avlidne har tagit en överdos men det Ă€r först nĂ€r obduktionen Ă€r fĂ€rdig som vi vet. Det preliminĂ€ra beskedet brukar dröja tre, fyra dagar, sĂ€ger Egon Persson.

Vilket preparat det skulle kunna röra sig om vill polisen inte sÀga i nulÀget.

Den 48-Ärige mannen frigavs Àven senare under mÄndagen efter ett beslut av Äklagare. Motalapolisens stationsbefÀl Anders Hagström kunde vid tidpunkten inte svara pÄ nÄgra detaljerade frÄgor kring om misstankarna mot personen kvarstÄr.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om