Ytterligare två östgötar döda i covid-19

Ytterligare två personer med covid-19 har avlidit i länet under det senaste dygnet. Det meddelar Region Östergötland på söndagen.

Östergötland 12 april 2020 13:36

Varje dag runt lunchtid presenterar regionen antalet smittade och eventuella dödsfall. På söndagen kom ännu ett besked om att två patienter i Östergötland dött i sviterna av covid-19. På lördagen dog ytterligare två personer och antalet dödsfall uppgår nu till totalt 34 personer i Östergötland. Av dessa hade 14 dödsfall rapporterats under påskveckan. 

Som vi tidigare har berättat har Region Östergötland ändrat sitt sätt att redovisa dödstalen vilket kan förklara att antalet avlidna ökar. Sedan skärtorsdagen redovisas även det antal personer som avlidit i covid-19 utanför sjukhus. Detta ändrade regionen då det blev förvirring när antalet döda jämfördes med siffror från Folkhälsomyndigheten som även räknade in personer med bekräftad covid-19 som avlidit utanför sjukhus.

Majoriteten av de avlidna är över 70 år och har bakomliggande sjukdom, enligt Region Östergötland.

Antalet smittade ökar konstant i Östergötland.  Mellan skärtorsdagen och påskdagen hade antalet ökat med 87 personer till 991 fall. Men siffrorna ger inte hela bilden eftersom sjukvården endast testar personer som är i behov av sjukvård samt viss sjukvårdspersonal.

Totalt vårdas i skrivande stund 126 personer på sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdas 49 patienter på vårdavdelning och 14 i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 49 patienter på vårdavdelning och 12 i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdas 2 patienter på vårdavdelning. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Coronautbrottet - Sjukvården

Rådet: Ta inte med småbarnen ut i julhandeln • Flera virus drar in över oss just nu • "Räknar med vinterkräksjukan lagom till jul"

Rådet: Ta inte med småbarnen ut i julhandeln • Flera virus drar in över oss just nu • "Räknar med vinterkräksjukan lagom till jul"

Fler patienter med covid-19 vårdas på länets sjukhus

Fler patienter med covid-19 vårdas på länets sjukhus
Visa fler
Ämnen du kan följa