Ytterligare en person i länet har avlidit

Ytterligare en person har avlidit till följd av covid-19 i länet. Det uppger Region Östergötland vid lunchtid på lördagen.

Vid lunchtid på lördagen uppgav Region Östergötland att ytterligare en person har avlidit i covid-19.

Vid lunchtid på lördagen uppgav Region Östergötland att ytterligare en person har avlidit i covid-19.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Östergötland2020-05-09 11:50

Det innebär att totalt 140 personer har avlidit av covid-19 i Östergötland. Majoriteten av de avlidna har varit över 70 år och haft bakomliggande sjukdom. På lördagen finns det totalt 1 651 bekräftade fall i Östergötland. 

– Det ser fortsatt ganska förhoppningsfullt ut. Vi har passerat den värsta platån, men vi är väldigt försiktiga, säger Anita Mohall, sjukvårdsledare på Region Östergötland.

På lördagen vårdas 79 personer isolerade på länets sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdas 33 patienter på vårdavdelning och 13 i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 20 patienter på vårdavdelning och nio i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdas tre patienter på vårdavdelning och i Finspång en patient.

– Det är jätteskönt att färre är svårt sjuka och behöver sjukhusvård. Det är också väldigt skönt för vår personal som också kan se en lättnad framåt, säger Anita Mohall. 

Hur kan det förväntas se ut efter helgen?

– Vi ser ingen annan tendens än att det är på väg nedåt med antalet sjuka. Den prognos vi har verkar lovande, säger Anita Mohall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!