Mötesplatser för att skapa fler innovationer

Det är dags för Innovation Week i Östergötland. Innovation och entreprenörskap står i centrum under 44 event som anordnas över hela länet.

Carolina Klüft kommer till Linköping för att leda Active Day på tisdagen under Innovation Week. Dagen handlar om innovation för att få oss att motionera mer, och olika talare kommer att ta sig an ämnet.

Carolina Klüft kommer till Linköping för att leda Active Day på tisdagen under Innovation Week. Dagen handlar om innovation för att få oss att motionera mer, och olika talare kommer att ta sig an ämnet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Östergötland2019-10-30 14:30

Den 4– 10 november går East Sweden Innovation Week av stapeln i Östergötland, när olika organisationer bjuder in till aktiviteter som alla rör innovation i Östergötlands län. 

Enligt projektledare Madeleine Söderstedt Sjöberg vill evenemanget främja innovation och entreprenörskap. 
– Vi vill visa på att vi är fantastiskt duktiga på det här i Östergötland, säger hon. Man ska känna att det händer mycket saker i länet. Och så vill vi inspirera folk, och skapa möten som kanske inte skulle ha kommit till stånd annars. 

Region Östergötland står bakom Innovation Week, som nu anordnas för nionde året i rad. 44 arrangemang är anmälda och gör årets vecka till den största hittills. En innovationsfrukost på Coffice i Motala inleder, och sedan följer en stor variation av event under resten av veckan - allt från en innovativ pitchskola i Söderköping där man lär sig om marknadsföring, till en deckarkväll om artificiell intelligens i Linköping.

Nytt för i år är Active Day i Linköping på tisdagen, som handlar om innovation för rörelse och leds av Carolina Klüft. 

Det samlande eventet blir Innovation Day i Norrköping på torsdagen, då alla inbjudna samlas att utbyta erfarenheter kring temat "Kompetens för hållbar innovation". Målgruppen är bred – företagare och politiker liksom privatpersoner är välkomna. 

– Det är lätt att tänka att innovation bara är för speciella, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg. Men jag tror att alla har en innovatör inom sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!