Mörka siffran – nio personer med covid-19 har dött

Region Östergötland uppgav på fredagen att ytterligare nio personer med covid-19 har avlidit i länet.

Antalet konstaterat smittade fortsätter att öka i Östergötland.

Antalet konstaterat smittade fortsätter att öka i Östergötland.

Foto: Arkivbild/TT

Östergötland2020-05-08 12:24

Ytterligare nio personer i länet med bekräftad covid-19 har alltså avlidit. Det innebär att totalt 139 smittade personer har avlidit i länet sedan utbrottet började. Rapporteringen av avlidna med bekräftad covid-19 i Östergötland omfattar numera både personer inlagda på sjukhus och personer som har avlidit utanför sjukhus. 

Vid lunchtid på fredagen vårdades 85 personer i Östergötland isolerade på sjukhus. På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 37 patienter på vårdavdelning och 15 i intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdades 18 på vårdavdelning och nio i intensivvård. På Lasarettet i Motala vårdades sex patienter på vårdavdelning.

undefined
Utvecklingen från den 20 mars till den 8 maj. Siffran 97 den 5 maj ska revideras nedåt enligt regionen.

Det fanns på fredagen totalt 1 640 bekräftade fall av covid-19 i Östergötland.

Östergötland är fortfarande ett av de län i landet som har flest konstaterat smittade i förhållande till invånarantalet. På torsdagen var 334,1 per 100 000 invånare i länet konstaterat smittade. Endast Stockholms län, Örebro län samt Södermanland har fler konstaterat smittade i förhållande till folkmängden, enligt uppgifter från Folkhälsomyndigheten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!