Mannen slog sin tvååriga dotter

32-åringen råkade av misstag slå till sin dotter när han misshandlade sin sambo. Nu har mannen fått sin dom.

En 32-årig man har dömts för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

En 32-årig man har dömts för misshandel och grov kvinnofridskränkning.

Foto: Arkivbild

Östergötland2019-02-06 09:48

Den 29 december förra året gick 32-åringen till våldsamt angrepp på sin sambo i den gemensamma bostaden i en ort i Östergötland. 32-åringen tog ett stryptag om kvinnans hals och slog henne upprepade gånger. Parets tvååriga dotter befann sig i närheten och fick under tumultet ett slag i huvudet med blåmärke och svullnad som följd.

Polis larmades till platsen och den drabbade kvinnan berättade i förhör att hon blivit misshandlad tidigare vid flera tillfällen under 2018. Hon kunde visa flera mobilbilder för polisen som visade att hon tillfogats olika typer av skador.

Linköpings tingsrätt har nu dömt 32-åringen – som nekade till brott under rättegången – för grov kvinnofridskränkning. 32-åringen döms även för att ha misshandlat den tvååriga dottern trots att slaget, enligt domstolen, inte utdelades med uppsåt att träffa barnet. Enligt tingsrätten måste 32-åringen ha förstått att det fanns en "mycket hög sannolikhet" för att han skulle träffa dottern med sina slag. Denna insikt fick honom inte att sluta rikta slag mot sin sambo. Mannen anses ha haft ett så kallat likgiltighetsuppsåt när han slog till dottern.

I förhör uppgav mannen att han inte visste hur det kom sig att sambon och dottern hade skador efter händelserna den 29 december.

32-åringen, som är ostraffad sedan tidigare, döms till fängelse i ett år. Han döms även att betala 40 000 kronor i skadestånd till sambon och 7 600 kronor i skadestånd till dottern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om