Fem musiker rånades på motorvägen

Fem musiker som var på väg hem efter en spelning blev rånade på motorvägen. Nu har två män åtalats.

Rånarna ska bland annat ha använt en bil av märket Audi (bilden till höger) i samband med rånet.

Rånarna ska bland annat ha använt en bil av märket Audi (bilden till höger) i samband med rånet.

Foto: Arkivbild/Polisen

Östergötland2019-10-24 18:15

Det var tidigt på morgonen den 21 april i år som musikerna lämnade Norrköping i bil efter att spelat på en fest. Plötsligt blev bandmedlemmarna omkörda av en Volkswagen på E4, mellan Norrköping och Linköping. Personbilen saktade in och stannade på motorvägen. Samtidigt närmade sig en Audi bakifrån som "boxade" in musikernas bil. 

Ur Volkswagen klev tre personer, varav två var maskerade och beväpnade med basebollträ. Den tredje mannen var omaskerad och beväpnad med ett pistolliknande föremål. 

Musikerna insåg nu att de var utsatta för ett rån. 

– Ge oss pengarna, annars skjuter jag er, ska den omaskerade rånaren ha sagt enligt ett av brottsoffren. 

Musikerna, som hade fått kontant betalning för spelningen, lämnade över sammanlagt 43 400 kronor och 320 euro till rånarna som sedan lämnade platsen.

Åklagaren Johan Gruselius anser sig nu, efter en omfattande polisutredning, kunna bevisa att två män, 18 och 20 år gamla deltog i rånet. 20-åringen pekas ut som den man som var mest aktiv under rånet och som ska ha hållit i det pistolliknande föremålet. 

En av bilarna som användes vid rånet hittades av polisen hemma hos 18-åringen. Polisen har också kommit fram till att mobiltelefoner som männen använde kopplade upp mot master i närheten av brottsplatsen vid den aktuella tiden. 

Både 18-åringen och 20-åringen, som nu åtalats vid Linköpings tingsrätt för rån, har i förhör nekat till brott. I väntan på rättegång sitter de häktade.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!