Dagens siffror: Ytterligare 106 personer smittade

Ytterligare 106 personer i länet har testat positivt för covid-19. Det uppger Region Östergötland. Samtidigt fortsätter antalet smittade personer som behöver vård att öka.

Antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård fortsätter att öka i Östergötland.

Antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård fortsätter att öka i Östergötland.

Foto: Arkivbilder

Östergötland2020-11-03 12:25

På måndagen uppgick antalet konstaterat smittade i länet till 5 830. På tisdagen hade den siffran ökat till 5 936 – en ökning med 106 personer på ett dygn. Under de senaste sju dagarna har sammanlagt 718 personer i länet testat positivt för covid-19. 

Antalet smittade personer i behov av sjukhusvård fortsätter samtidigt att öka. På måndagen vårdades 36 covid-19-patienter på länets sjukhus. På tisdagen vårdades 39 smittade patienter på de tre sjukhusen, varav fem inom intensivvården. Inte sedan den 17 juni har fler smittade personer samtidigt vårdats på sjukhus – då vårdades 40 covid-19-patienter på sjukhus i länet. 

På Universitetssjukhuset vårdades på tisdagen 20 smittade personer på vårdavdelning och två inom intensivvården. På Vrinnevisjukhuset vårdades tolv personer på vårdavdelning och tre på iva. På lasarettet i Motala vårdades två smittade på vårdavdelning. 

Sedan utbrottet började har 258 personer med bekräftad covid-19 avlidit i länet. Regionen rapporterade inga ytterligare dödsfall på tisdagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!