Coronautbrottet: Två nya dödsfall i länet

Under torsdagen registrerades ytterligare två dödsfall av personer med konstaterad covid-19 i länet. Den totala dödssiffran i sjukdomen är därmed uppe i 239.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Östergötland2020-07-02 14:27

Antalet patienter som vårdas på sjukhus i länet med konstaterad covid-19 var vid lunchtid på torsdagen 31 personer. Av dessa vårdades sex patienter på intensivvårdsavdelning.

Så här såg siffrorna ut för respektive sjukhus: På Universitetssjukhuset i Linköping vårdades 11 personer på vårdavdelning medan 3 fick intensivvård. På Vrinnevisjukhuset i Norrköping fanns 9 patienter på vårdavdelning och 3 på intensiven. På Lasarettet i Motala vårdades 5 personer på vårdavdelning.

Totalt har 3 409 personer testats positivt för covid-19 i Östergötland. Det egentliga antalet som har smittats av viruset tros dock vara betydligt högre. Sedan utbrottets början har 678 patienter friskförklarats och skrivits ut från sjukhuset.

Smittskyddsläkare Britt Åkerlind tror att siffrorna stadigt kommer att sjunka neråt, men att det kan dröja innan de är helt nere på noll. 

– Det kan bli så att det här är en infektion som vi får leva med. Det här är en ny sjukdom och vi lär oss hela tiden nya saker om den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!