Nyanlända erbjuds truckutbildning

I vecka 47/48 ämnar företaget Leico utbildningar AB i Motala, dra igång en kostnadsfri truckutbildningskurs för nyanlända.

14 november 2016 18:00

Detta i samarbete med Arbetsförmedlingen då nyanlända har stora svårigheter att komma ut på arbetsmarknaden. Normalt är utbildningsperioden på en vecka.

- Vi kan nu även erbjuda språkstöd på arabiska och somaliska, säger VD Mikael Leijon på Leico. Vi är också angelägna att få ut folk på praktikplats på företagen. Det är mycket viktigt då det har visat sig att det efter praktik är lättare att sedan få en anställning.

På Boröpannan fick 4 truckförarelever praktikplats varav sedan 2 anställdes.

Många företag söker utbildade truckförare och speciellt inför julen då många lager går för fullt och bland dessa företag är det Toyota i Mjölby, Cloetta i Ljungsbro och Mixum i Motala som eftersöker utbildat folk.

- Efter utbildningen får man A och B-behörighet och detta innebär att man får köra truck upp till tio ton, säger Mikael Lejon. Vi har här på företaget nyanställt en handledare, en truckutbildare samt en som hjälper till med språkstöd.

För att få en så realistisk miljö som möjligt för sina övningar håller utbildningen numera till i Electrolux gamla lokaler vid nuvarande Boröpannan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Törnström