Det har gått nästa ett år sedan grundaren, Caroline Johansson, på allvar började fundera på hur kvinnor beter sig mot varandra i framför allt arbetslivet.
– Genom egna observationer under åren, där jag också säkert varit delaktig, kan jag konstatera att vi kvinnor ibland inte är särskilt snälla mot varandra. Det ville jag försöka förändra så att vi istället lyfter varandra, ser varandras möjligheter, och stöttar, förklarar hon.
Caroline kom fram till att ett nätverk kunde vara ett bra sätt att knyta till sig kvinnor med samma vision som hon - att "tillsammans är vi starka och gläds med varandra". Namnet blev Sorelle, som betyder systrar på italienska.
– Först var jag ändå lite tveksam men så bollade jag med Maria Björk Hummelgren, en av mina dåvarande kollegor på jobbet. Och hon tyckte idén var jättebra och hängde på, fortsätter hon.
Maria Björk Hummelgren nickar instämmande där hon sitter och lyssnar på Caroline.
– Visst finns det liknande problem mellan män på arbetsplatser, men nu är ju vi kvinnor och utgår från det. Och nu vet vi att det finns många kvinnor som känner igen sig i det här med oärlighet, avundsjuka och kanske ett konkurrenstänkande, att man ständigt ser varandra i det perspektivet, tillägger Caroline.
I slutet av maj förra året bestämde hon sig för att ordna en första träff. Tack vare sitt egna nätverk, kom 17 personer. Månaden efter hade skaran vuxit till 29 Sedan dess har varje träff lockat runt 70 personer. I dagsläget finns 158 årsmedlemmar, ett gensvar som varken Caroline eller Maria trodde var möjligt.
– Det känns verkligen osannolikt, säger de båda.
De som hittat till nätverket är kvinnor från vitt skilda yrkeskategorier med vitt skilda syften.
– Det är alltifrån vårdpersonal och frisörer till förskollärare och egenföretagare. En del letar nytt jobb, några vill utöka sitt sociala nätverk, medan andra vill presentera sitt eget företag, tillägger Caroline.
Maria fortsätter:
– Visst finns det andra kvinnliga nätverk, men då är det mer kvinnor i samman bransch, eller med samma syfte. Det här är ett helt öppet nätverk, där det gemensamma är att vi ska stötta varandra och stå starkare ihop.
– Feminism? Ja det här är en typ av feminism som tilltalar mig, att vi kvinnor måste börja hos oss själva för att öka jämställdheten, tillägger hon.
Men de kritiska rösterna har inte uteblivit.
– Det finns de som menar att vi inte är feminister eftersom det är fel att peka på de problem som uppstår mellan kvinnor, vi borde lägga över skulden på männen i stället. Det är synd eftersom Sorelle just handlar om att stötta kvinnor, konstaterar Caroline och tillägger:
– Ibland får jag förminskande kommentarer som att "vad har ni att prata om" eller att vi har syjunta, men det biter inte på mig. Det gör mig snarare mer övertygad om att jag är på rätt väg.
Nu planeras för ytterligare ett år framåt, med förhoppningen om ännu fler medlemmar. Och vårens program är redan spikat med flera olika föreläsningar.
– Vi utgår från vad medlemmarna vill ha. De har efterlyst ämnen som att utveckla sig själva, stresshantering och ledarskap, exemplifierar Maria.
Om fem år?
– Då hoppas jag att nätverket finns på fler platser i Sverige. Men för att kunna utvecklas behöver vi nu jaga samarbetspartners och finansiärer, för det kostar en del att driva ett nätverk i den här storleken, men det här är mitt "barn", säger Caroline.