För ett par år sen huserade en hotfull knivslipar-liga i Östergötland. Ligan åkte runt till både företag och privatpersoner och erbjöd sig att slipa knivar och andra verktyg. Sedan krävde de stora summor pengar för det utförda arbetet. I vissa fall uttalades hot mot personer, som vägrade att betala.

Vägrade betala

Nu är samma, eller en liknande liga, i farten igen. Ett företag i Norrköping fick i veckan påhälsning av två män som erbjöd sig att vässa företagets knivar, så att de skulle bli så vassa att de "kunde skära genom stål". Männen ska ha pratat franska sinsemellan och varit propert klädda. De ska snabbt ha skrivit dit siffror på ett papper, som de ville få företaget att skriva under.

Artikelbild

| De erbjuder sig att slipa knivar och andra verktyg, men kräver sen stora summor pengar.

– Men vi skrev inte på något papper.

När männen lämnade företagets lokaler tog de med sig ett föremål, troligtvis en kniv. Ett par dagar senare var de tillbaka och sa att de hade de slipade knivarna med sig "enligt överenskommelse" och ville ha betalt. Det aktuella företaget vägrade dock att betala, men vill nu varna andra.

Kontakta polisen

När ligan rörde sig i länet förra gången urartade den aggressiva försäljningsmetoden till hot vid flera tillfällen.

– Vanligtvis är de trevliga till en början, men övergår sen till påstridiga och i vissa fall hotfulla, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Han berättar att den här typen av oseriösa hantverkare dyker upp i Östergötland med jämna mellanrum.

– Då är det lämpligt att kontakta oss.