De söker kollegor för att utveckla Motala

Tillväxt Motala vill fortsätta utveckla Motala. Därför söker de nu två nya medarbetare.

Magnus Lindberg är VD på Tillväxt Motala.

Magnus Lindberg är VD på Tillväxt Motala.

Foto: Oliver Beckman/arkiv

Näringsliv2019-12-01 08:00

Tillväxt Motala är ett näringslivsbolag som huvudsakligen jobbar för Motalas företag men även på uppdrag av Motala kommun, med bland annat näringsliv- och turismutveckling samt platsmarknadsföring.

Nu vill de ta nästa steg i utvecklingen och söker därför två nya medarbetare. En handelsutvecklare och en evenemangsutvecklare hoppas de på ska förstärka arbetsgruppen, som i dagsläget består av sju personer.

– Vi som jobbar här har alla ett stort hjärta för Motala. Men vi gick ner på lite folk innan sommaren och nu har vi omstrukturerat lite och ska bli full styrka igen, säger Magnus Lindberg, VD för tillväxt Motala.

Redan idag arbetar Tillväxt Motala med handelsutveckling, bland annat genom två handelsnätverk. Genom att anställa en handelsutvecklare vill de utveckla verksamheten ytterligare.

– Tittar vi på handeln rent generellt i Sverige, med handelsdöden, så hoppas vi kunna få Motalaborna att stötta den lokala handeln mer. Förhoppningen är att kunna stötta handlarna även på den digitala sidan och lära av andra handelsområden, säger Magnus Lindberg.

Tjänsten som evenemangsutvecklare är däremot helt ny.

– Evenemang har vi inte jobbat med tidigare. Det är ett riktat fokus från Motala kommun som vi vill lägga lite extra tyngd på, säger Magnus Lindberg.

Förhoppningen är att tjänsterna är tillsatta i början av årsskiftet. Men det viktigaste är att hitta rätt personer för uppdragen.

– Vi vill ha rätt bakgrund och ett stort hjärta för Motala, säger Magnus Lindberg.

Magnus Lindberg är VD på Tillväxt Motala.
Magnus Lindberg är VD på Tillväxt Motala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!