Motalafolk fixar Lunarstormjubileum

Lunarstorm firar 20 år med en kryssning för fansen. Det är flera Motalabor, däribland Lunarstorms grundare, som fixar partajet.

10 augusti 2016 05:30

– Jag projektleder jubileet, säger Motalabon Anna Adolfsson.

Stadsgårdskajen

Den 15 oktober kommer en färja avgå från Stadsgårdskajen i Stockholm. Under ett dygn kommer 500 personer ombord att få uppleva en irl (in real life)-version av Lunarstorm. Tanken är att man ska få återuppleva sin ungdom på Lunarstorm. Intresset verkar vara stort för de 500 biljetterna.

– Det är 2 400 som är intresserade på Facebook, säger Anna.

Anna kommer att förutom arrangera eventet samla in material och berättelser från folk som ska resultera i en bok. Ombord kommer man även att filma, vilket ska resultera i en dokumentär.

– Det här är även för att uppmärksamma fenomenet med sociala medier, säger hon.

Var pionjär

En annan person som är med och anordnar eventet är Lunarstorms grundare Rickard Eriksson från Varberg, som numera bor i Motala. Idag finns sociala medier över hela världen och Rickard var en pionjär inom området. Det här var något som naturligtvis revolutionerade hur många människor kommunicerar med varandra och håller kontakten.

– Man tänkte inte så mycket när man höll på med det. Nu börjar polletten trilla ner, säger han.

Kärleksnäste

Just Lunarstorm har även betytt mycket för folk. Många blev vänner via Lunarstorm, inte som idag när folk kanske först träffas i verkliga livet och sedan blir vänner på Facebook. Men flera har även träffat sin kärlek på Lunarstorm. Redan 2003 gjordes en undersökning av Lunarstorm själva på just det senare området, där det visade sig att 5000 har gift sig med någon man träffat på Lunarstorm och 5000 barn har kommit till på grund av sajten. Inte konstigt då att det finns en stor nostalgikänsla och att intresset är så stort för kryssningen bland människor.

– Ungefär som våra föräldrar kände en värme för Beatles eller Rolling Stones, så känner 25-40-åringar för Lunarstorm, menar Rickard.

Böhmiskt helgon

På Lunarstorm var det naturligtvis nödvändigt att ha ett smeknamn. Som kuriosa kan nämnas att Isabella "Blondinbella" Löwengrip tog just namnet "Blondinbella" från en slumpvalsgenerator av namn från Lunarstorm, enligt Rickard och Anna. Rickard hette kort och gott "Rick" medan Anna hette "Nepomuk".

– Det var ett böhmiskt helgon från Prag, säger Anna.

Även eventarrangören och Motalabon Andreas Fridolfsson är med och arrangerar kryssningen i samarbete med Birka Cruises.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Carlsson