Uppseendeväckande fordon i hamnen

Mycket folk var på plats i hamnområdet när båtens dag arrangerades för tolfte gången i Motala. Bakom det årliga arrangemanget står Motala Hamnråd.

10 augusti 2019 19:08

Årets upplaga av båtens dag bjöd på häftiga båtar, flera uppvisningar och en hel del regn. Trots en oturlig start med vädret blev dagen välbesökt. När de vattengående bilarna anlände till hamnen vid lunchtid slutade regnet och den efterlängtade solen kom på tillfälligt besök.

– Vi tittar på amfibiebilarna och u-båten, berättar tolvårige Liam Tångring som är på plats i hamnområdet med sina två yngre bröder Theo och Zeke.

Gillar ni båtar?

– Ja. Mamma och pappa har en motorbåt, så vi brukar åka ganska mycket, förklarar Liam Tångring.

Det roligaste tycker alla tre är när det går snabbt.

– Och att hoppa på vågorna, säger lillebror Zeke Tångring.

En bit bort står sjuåriga Amie Fredriksson med sin mamma Anna. De är på plats för att titta på pappan och maken Tobias Fredriksson.

– Han är ute med sin u-båt. Så vi tar tiden och kollar så han kommer upp igen, säger Anna Fredriksson.

Har ni fått åka i u-båten?

– Jag har åkt i den en gång i Vadstena, berättar Amie Fredriksson och intygar att det inte var läskigt alls.

– Nej det var bara roligt.

Utöver u-båt och amfibiebilar var det under dagen något för alla åldrar. Förutom alla båtar fanns det för besökarna även loppis, fiskdamm och olika utställare. Allt till livemusik av trubadur Jan Höijer.

På plats fanns även sjöräddningen och höll öppen båt.

– Folk får komma ombord för att klämma och känna lite och så passar vi på att informera lite om vad vi gör, berättar sjöräddaren Jonny Hammer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa