För andra året i ordningen så arrangeras Godegårdsträffen, en plats för bilintresserade med förkärlek till EPA-traktorer. Under lördagseftermiddagen samlas EPA-traktorer för cruising, tävlingar och umgänge.

– De flesta är i åldrarna 14 till 18 år och vissa har åkt i timmar för att komma hit. Med EPA-traktor går det ju inte så fort, berättar Hampus Damberg.

Han är en av medlemmarna i Team Godegårdsträffen, ett ungdomsgäng från trakten och orsaken till att träffen existerar.

Artikelbild

| Godegårdsträffen hålls, inte helt oväntat, i Godegård.

– Vi fick idén förra året och drog igång det spontant. I år har vi haft mer tid att planera, vi har jobbat med Godegårdsträffen sedan januari, säger Ludvig Karlsten, också han medlem.

Det är tydligt vilken tid Team Godegårdsträffen faktiskt lagt ner. De har fixat ett flertal sponsorer, planerat aktiviteter och marknadsfört eventet.

– Vår grupp fungerar bra. Alla har bra driv och stort intresse av att det ska bli av, fortsätter Ludvig Karlsten.

Och just intresset för bilar, små som stora, är vad som är i fokus. Något våldsamt festande är det inte tal om.

Artikelbild

| Hampus Damberg och Ludvig Karlsten, två medlemar i Team Godegårdsträffen som annordnar träffen i, inte helt oväntat, Godegård.

– Vår träff ska handla om att samlas runt ett gemensamt intresse, inte om att spåra ur. Därför lägger vi träffen på eftermiddagen, för på kvällen är det lättare hänt att alkohol dyker upp. Cruisingen innebär också att alla måste vara kördugliga, säger Hampus Damberg.

Fler bilder och klipp från motorfesten, samt besökssiffror, kommer under söndagen. Håll utkik!